Joulutervehdyksemme 1997


Jälleen on vuosi mennyt ja elämme joulun odotuksen aikaa. Päätimme muistella menneen vuoden kuulumisia ja lähestyä tällä tavoin ystäväpiiriä.


Vuosi alkoi kohdallamme vauhdikkaasti. Lähdimme heti joulun jälkeen ajamaan kohti Lappia ja ilmavoimien lapinmajaa, joka sijaitsee Lemmenjoen varrella Menesjärvellä n. 40 km Ivalosta länsilounaaseen. Ja miksi sinne? Olimme päättäneet viettää siellä kaukana, kaamoksen keskellä, hopeahäitämme. Hopeahäitäkö jo? Kyllä vain, 25 vuotta olimme jo tuolloin seilanneet yhdessä!
Matka onnistui kovista pakkasista huolimatta hyvin. Oli taas hienoa todeta, miten mahtavat puitteet Lapinmajasäätiö on sinne luonut ja ylläpitänyt.

Kevättalvi menikin sitten töiden merkeissä. Kalevi on asettunut kiinteästi Tampereelle Lentovarikon tehtäviin. Ilmavoimien käyttämät mitat ovat siellä päivittäin tarkan valvonnan alla. Pikku hiljaa fysiikan perusteet ovat palautuneet mieliin ja fysikaaliset suureet tulleet tutuiksi ammattinsa hallitsevien työtoverien opastuksella.

Pirkon tehtävät Nastolan seurakunnassa ovat jo rutinoituneet. Kuukausittain nastolalaiset saivat käsiinsä peruspaketin seurakunnan tapahtumista Lukuset-lehden välityksellä. Työt tuntuvat vain lisääntyvän, mikä näkyi usein viikonlopputöiden muodossa. Normaalirutiinien ohella järjestyi pari matkaa Haapakankaan ystävyysseurakuntaan. Ensimmäinen toteutui elokuun alussa, jolloin Laatokan ympäriajon päätteeksi saatoimme pysähtyä pariksi päiväksi Haapakankaan kirkkoon. Jälkimmäinen matka toteutui toissa viikonloppuna.

Kesäaika oli jatkuvaa menemistä. Kesämökillämme (Korpilahdella) ehdimme viivähtää parin viikon verran. Olimme ensin mukana Karjalan liiton kesäjuhlilla Imatralla. Heinäkuussa vietimme viikon Iisalmen lähistöllä Runnin kylpylässä sukututkimuksen parissa (Karjalan liiton tapahtuma tämäkin).

Elokuussa toteutui pitkäaikainen toiveemme, Laatokan kiertäminen. Lähdimme matkaan kahdella henkilöautolla. Saimme matkaseuraksi Pirkon työtoverit, Aslak Kettusen ja Lauri Waltarin. Ajoimme ensimmäisenä päivänä Vainikkalan kautta Viipuriin, sieltä Käkisalmeen, josta edelleen Laatokan rantateitä pitkin Sortavalaan ja aina Pitkärantaan saakka. Seuraavana päivänä ajoimme Laatokan itäpuolitse Syvärille, Pähkinälinnaan ja lopulta Pietariin. Pietarissa viivyimme kaksi päivää Haapakankaan seurakunnan tiloissa. Sieltä suuntasimme matkamme Kannakselle, jossa kiersimme Kivennavan, Muolaan, Äyräpään ja Raudun kirkonkylät ja muistomerkit. Viimeisen yön vietimme Kiviniemen hotellissa. Paluupäivänä poikkesimme Metsäpirtissä Kalevin isän kotisijoilla (kuva). Sieltä suuntasimme matkamme Kivennavalle, ensin Lipolaan, jossa Pirkon isä on ottanut ensi askeleet (kuva). Seuraavana kohteena oli Pihlaisten kylä, jossa kuitenkin varuskunta asetti esteet lähempää tutustumista ajatellen. Matka alkoi lopulta sen verran rasittaa, että päätimme palata Nastolaan, väsyneinä, mutta näin jälkeenpäin ajatellen todella tyytyväisinä. Matkaa kertyi runsaat 2000 km. Rajanylitykset ja ajo naapurimaassa sujuivat kommelluksitta. Näimme paljon, löysimme juuremme, ...

Nuoret aikuisemme jatkoivat opiskeluaan, kukin omalla tahollaan.

Esa on opiskelun ohessa toiminut assistentin tehtävissä sähköteknillisellä osastolla. Kesällä käynnistyi diplomityö tulevaisuuden tietoverkkoihin liittyen.

Eijan opinnot Heinolassa ovat niin ikään kääntyneet loppusuoralle. Kesäkausi meni tuttuun tapaan Posti Oy:n palveluksessa Helsingissa. Ensi vuosi tuonee 'tradenomin' oppiarvon.

Eeva on asettunut tukevasti Jyväskylään. Opinnot Jyväskylän yliopistossa ovat pikku hiljaa syventyneet. Kesäkausi tarjosi Eevalle ensimmäisen oikean työsuhteen, kun hän sai pestin Taloustutkimuksen haastattelijana.

Siinäpä se vuosi jo vierähtikin. Nyt on edessä uuden joulun valmistelu ja odotus.

Rauhallista Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta
toivottaen

Pirkko ja Kalevi