Rauhallista Joulua
ja
Onnellista Uutta Vuotta
2000 !


Onpa meillä ollut taas aivan arvaamaton vuosi. Hitaaksi nämä touhut iän myötä muuttuvat. Vuosi meni kuten ennenkin, mutta että ihan vuosituhat on takanapäin. Sitä ei meidän perheessä usein satu. Ja sitten niitä otteita vuoden varrelta.

Kalevin kausi Lentovarikolla on nyt takanapäin. Kiinnostavia töitä oli tarjolla koko neljän vuoden ajan. Kesällä kuitenkin pääkaupunki alkoi kutsua puoleensa. Pääesikunta ja uudet haasteet tulivat kuvioon elokuun alusta alkaen. Yht'äkkiä vain totesin, että ensi kertaa pääsen aivan kirjaimellisesti omalle alalleni, tiedon pariin, nyt tietoturvallisuuden näkövinkkelistä asiaa tarkkailemaan ja ohjaamaan. Koko elämäni ajan olen tietoa kerännyt, ensin lintujen kautta, sitten sukututkimuksen myötä, ja nyt tarkkailen tietoa eheyden, käytettävyyden ja luottamuksellisuusnäkökohtien kannalta, Kalevi toteaa. Uusi tehtävä ja uusi lainsäädäntö antavat riittävästi haasteita ensi vuosituhannelle mentäessä. Kunhan vain tuo y2k-uhka onnistutaan voittamaan.

Pirkko on puurtanut edelleen Nastolan seurakunnassa. Tiedotettavaa on riittänyt päivästä toiseen. Lukuset-lehti on tipahtanut seurakuntalaisten postilaatikosta säännöllisesti. Seurakunnan sisällä käyty jatkuva kehittämisprosessi on asettanut omat haasteensa. Syksyn aikana vaihtelua arkeen antoi tiedotusalan opintokokonaisuus. Ehkä suurimmat paineet syntyivät kuitenkin koko vuoden kestäneestä oman kodin saneerausprojektista. Tavoitteenani on ollut kunnostaa sauna- ja peseytymistilat sekä uusia vesijohtoverkosto. Myös keittiö on saanut uutta ilmettä lattiaremontin myötä. Olemme kunnostaneet taloa myös ulkopuolelta uusimalla sadevesi- ja salaojaputkistot sekä rakentamalla talon kosteuseristyksen, Pirkko muistelee. Kunnostustyö jatkuu ensi vuonna. Ehkäpä edessä ovat myös uudet työhaasteet.

Yhteisiä hetkiä ei vuoden aikana paljon kertynyt. Kesämökillä piipahdimme kaksi kertaa. Olimme toki myös tänä vuonna mukana Karjalan liiton kesäjuhlilla, jotka vietettiin nyt Vaasassa. Nyt joulun aikana löytyi onneksi pidempi jakso levähtää yhdessä.


Esa on ahkeroinut Otaniemessä tutkimustehtävissä. Töitä tuntuu riittävän vuorokauden joka tunnille. Jonoteorian tietojen soveltaminen tulevaisuuden tiedonsiirtojärjestelmiin lienee yhteinen nimittäjä hänen askareissaan. Lisätietoja asioista löytyy WWW-sivuilta.

Eija sai opintonsa valmiiksi kevätlukukaudella ja on nyt tradenomi. Keväällä löytyi myös uusi työpaikka puolustusministeriöstä. Eija sai kansainvälisten asioiden sihteerin tehtävän ministeriön puolustuspoliittiselta osastolta. Onpa Eija päässyt läheltä seuraamaan Suomen EU-puheenjohtajakauden ja Kosova-operaation tapahtumaketjua. Eija asuu Tompan kanssa Lauttasaaressa.

Eeva on yllätykseksemme innostunut opettamisesta. Hän on toiminut koko vuoden atk-kouluttajana Helsingissä. Kurssit ovat käsittäneet PC:n perusteita, MS:n ohjelmistoja (WORD, EXCEL) ja uusimpana WWW-tekniikkaa. Työ ja opiskelu ovat pitännet Eevan kiireisenä. Eeva asuu Henrin kanssa Otaniemessä.


Pirkko ja Kalevi