Perinneruokaa porukan voimin
Ypäjälle Hevosopiston maisemiin kerääntyi huhtikuussa kaikkiaan 32 henkeä Ahtiaisten sukuseuran kolmatta Perinneruokapäivää viettämään. Koulukeittiö täyttyi eri- ikäisistä pulikan käyttäjistä ja kuoren rypyttäjistä, mutta niinpä sitten valmistakin syntyi.
Mestareina ja päivän järjestäjinä toimivat sisarukset Annikki Virtanen, Marjatta Huhtala ja Hilkka Kontulainen yhdessä serkkunsa Päivi Laaksosen kanssa.
Leipomishommien lisäksi laitettiin lohikeittoa. Jälkiruoaksi saatiin vielä kohvin kera maistella vehnäleipäkuoreen leivottua rotinapiirakkaa, jonka kannen alla sydämenä on makeaksi maustettua riisipuuroa.
Ja kaik syömist höystettiin puhhee sorinal ja nauru remakal, niiko pittääki.
Raija Herrala-Nurmi
P.S. Ja erityisen mukavaa oli se, että keittiöön saatiin mukaan nuoria perheitä, äitien lisäksi isiä lapsineen. Meillä on usein ollut ilo saada seuran tapahtumiin mukaan paljon kaiken ikäisiä. Tulkaa toistekin!
Kaarina Alihanka, Anne Eskola, Kaija Herrala, Annikki Virtanen, Karoliina Eskola, Marjatta Huhtala ja Hannu Alihanka työn touhussa. |
|
Kerttu Saarinen ja Liisa Juusti-Suominen. |
Kuortehas, tottuneet käet käivät nopiaa. | |
Mukana oli myös suvun nuorta polvea. |