Marika Ahtiainen
Seppämestari Mikko Mannonen

Taidot kokeiltavina

Suomessa tehtiin neulakintaita jo rautakaudella runsaat tuhat vuotta sitten. Samoihin aikoihin kalkuteltiin kaikki tärkeimmät tarvekalut sepän pajassa omassa kylässä.
Huhtikuussa 2009 järjestetyn Taitopäivän aikana nähtiin ja kokeiltiin sekä taontaa että kinnasneulan käyttöä. Vehmaalla pidettyyn Taitopäivään osallistui nelisenkymmentä henkeä – nuoria ja varttuneita.
Rautilakeskuksen seppien Mikko ja Noora Mannosen opastuksella esimies Harrista sukeutui aikamoinen seppä ja vaimo Riitasta vielä parempi.
Nuoret innostuivat takomaan koruja ja kaikkein nuorimmatkin pujottelivat lasihelmiä koruiksi.
Metsäpirtin Ahtiaisten suvussa on monenlaisia taitoja – se tuli päivän aikana todistetuksi. Onnistuneen avauksen suoritti Vehmaalla varttunut Helena Artontytär Ahtiainen, joka lauloi heleällä äänellään kappaleet Enkelin silmin ja Lintu.
Mauri Hämäläinen oli tuonut väen nähtäväksi kaikki perhojen sidontaan tarvittavat pienet kirkkaan kirjavat tarvikkeet ja sitoi värikkäistä höyhenistä perhon Laatokan nieriää varten.
Markku Saarinen ei tuonut koko kelloverstasta, mutta esitteli kaappikelloja joukolle puusepän töistä kiinnostuneita.
Aili Lemmetti
Aili Lemmetti kävi kinnasmannekiiniksi.
Markun kello Helena Ahtiainen
Markku Saarisen kello esillä, Helena Ahtiainen esiintyy, perho Laatokan nieriälle.
Perhon teko
Mauri Hämäläinen kertoo perhon teosta Markku Katajalle, Arvi Suikkaselle, Arto Ahtiaiselle ja Riitta Siltaselle.
Käsitöitä
Perinteisiä naisväen käsitöitä esittelivät Aili Lemmetti, Salli Rastas ja Kaija Herrala. Sallilla oli muassaan esimerkkejä todella vanhoista käsitöistä, Aililla suuri nyplätty pöytäliina. Kaija opasti mm. kinnasneulan käytössä. Seuraamassa Marja-Leena Alppiranta, Pirjo-Riitta Kasvi ja Vuokko Suikkanen sekä Aino Pentti, Marianna Vilen ja Liisi Ahtiainen.
Käsitöitä